Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορώντας την Ελλάδα ότι λέει ψέματα στο θέμα της διαμεσολάβησης του ΝΑΤΟ και ότι είναι αρνητική στον διάλογο.

Ειδικότερα ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως oι Έλληνες δείχνουν ότι δεν είναι υπέρ του διαλόγου ψευδόμενοι για τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ, ενώ υποστήριξε ότι ο Νίκος Δένδιας απέρριψε πρόταση για συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις με αντικείμενο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Είμαστε σύμμαχοι ουσιαστικά. Είναι πολύ φυσικό για το ΝΑΤΟ να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. Στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Έκανε κάποιες προτάσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει κάποια σύγκρουση, μας ρώτησε την άποψή μας για έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε τεχνικό επίπεδο. Εμείς είπαμε ότι “είμαστε πάντα υπέρ των συνομιλιών”. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε τη γνώμη της Ελλάδας. Και η Ελλάδα είπε “εντάξει”. Και αφού είπε το “εντάξει”, το ΝΑΤΟ προέβη στη δήλωση. Δεν είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα που λέει ψέματα» σημείωσε.

«Ο Μπορέλ ρώτησε αν θέλουμε να συναντήσουμε τον Έλληνα ΥΠΕΞ. Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε συνάντηση χωρίς προϋποθέσεις. Ο Μπόρελ ρώτησε τον Δένδια, αλλά είπαν “όχι”. Εάν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, δεν θα αποφύγεις τον διάλογο» πρόσθεσε. 

«Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, τότε θα απογοητευτεί» δήλωσε ακόμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης