Τσαβούσογλου: Οι εγγυήσεις της Άγκυρας για τη Λιβύη εξαρτώνται από μια βιώσιμη εκεχειρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:27
Τσαβούσογλου: Οι εγγυήσεις της Άγκυρας για τη Λιβύη εξαρτώνται από μια βιώσιμη εκεχειρία

Οι εγγυήσεις της Άγκυρας για τη Λιβύη εξαρτώνται από το αν θα είναι βιώσιμη μια εκεχειρία μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ παραβιάζει την εκεχειρία.

Η Τουρκία υποστηρίζει την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης και έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μαζί της για να τη βοηθήσει να απωθήσει επίθεση των δυνάμεων του στρατάρχη Χάφταρ από την ανατολική Λιβύη. Διεθνείς δυνάμεις συμφώνησαν σε σύνοδο κορυφής που έγινε τον περασμένο μήνα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στη Λιβύη, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολιτική διαδικασία.

Σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο TRT Haber, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι το «διεθνές σύστημα» απέτυχε να σταματήσει τις συγκρούσεις στη Λιβύη και ότι δεν υπάρχει καμία αποφασιστικότητα για να γίνει αυτό.

Η πολιτική διαδικασία στη Λιβύη δεν μπορεί να προχωρήσει εφόσον συνεχίζονται οι επιθέσεις του Χάφταρ, σημείωσε επίσης ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 12:31