Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την σύναψη της «αθόρυβης» συμφωνίας μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες στην ίδια γεωγραφική περιοχή, προκαλεί εξίσου και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος παρευρέθηκε σε διεθνές τουρνουά γκολφ διπλωματών και επιχειρηματιών και κατά την ομιλία του είπε μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε πρέσβη της Μακεδονίας, ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω “Μακεδονία”», ήταν τα λόγια του Μελβούτ Τσαβούσογλου που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Ο Τούρκος υπουργός, παρόλο που βρισκόταν σε τουρνουά γκολφ, θεώρησε εύλογο να συζητήσει για διεθνή θέματα κατηγορώντας την Ε.Ε επειδή αρνήθηκε την έναρξη των διαπραγματεύσεων στα Σκόπια, παρόλο που η χώρα αυτή, κατά τον Τούρκο υπουργό, άλλαξε μέχρι και το όνομά της. Για αυτό, η Τουρκία, κατά τον Τσαβούσογλου, θα επιμένει στον όρο «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

 «…Αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν τήρησε το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας, Ζβόνκο Μουτζούνσκι, για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης