Τριπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 10:53
Τριπλασιάστηκαν οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία
Ο αριθμός των ρατσιστικών επιθέσεων έχει αυξηθεί σημαντικά εφέτος στη Γερμανία, αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt» επικαλούμενη στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Εγκληματικότητα (BKA).

Από τον Ιανουάριο έως τις 2 Νοεμβρίου του 2015 οι επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων έφτασαν τις 637, δηλαδή τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι που ήταν μόλις 199.

Πρόκειται κυρίως για πρόκληση υλικών ζημιών (216), αδικήματα που αφορούν στη διάδοση προπαγάνδας (123), καθώς και υποθέσεις υποκίνησης σε μίσος (74).

Μόνο το τρίτο τετράμηνο του 2015 καταγράφηκαν συνολικά 303 αδικήματα.

Μάλιστα, το 70% των δραστών δεν ήταν μέχρι τότε γνωστοί στην αστυνομία, ανέφερε στην «Die Welt» αξιωματούχος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανησυχεί, καθώς «το φαινόμενο τέτοιων επιθέσεων έχει αρχίσει να γίνεται κοινός τόπος στην κοινωνία».

Ο Ούλριχ Λίλιε, πρόεδρος μιας οργάνωσης που διαχειρίζεται πολλά κέντρα υποδοχής μεταναστών, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Ζούμε το χειρότερο κύμα ρατσιστικής και ακροδεξιάς βίας εδώ και 20 χρόνια. Καθημερινά σημειώνονται εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής, με τον αριθμό τους να αυξάνεται σημαντικά».

Οι επιθέσεις έχουν στόχο ακόμη και κέντρα όπου ήδη διαμένουν πρόσφυγες, πρόσθεσε ο Λίλιε, ο οποίος ζήτησε από τις υπηρεσίες ασφαλείας να δράσουν αποφασιστικά.

«Εδώ το θέμα αφορά κυρίως την αστυνομία. Οι έρευνες θα πρέπει να ενταθούν» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, 11:01