Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, καλεί όλα τα διοικητικά στελέχη σε παραίτηση, διαδικασία που θα πρέπει να ισχύσει από την ημερομηνία της επερχόμενης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας.

Η κ. Γιωρκάτζη αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να συγκληθεί τάχιστα, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί σήμερα Τρίτη. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ η κ. Γιωρκάτζη στην επιστολή της καλεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα να αποφύγουν τη λήψη αποφάσεων, που αφορούν σε θέματα στρατηγικής, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων, τα οποία -όπως προσθέτει- ήταν ορθό να τύχουν χειρισμού από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά τη δυναμική είσοδο του Γουίλμπουρ Ρος, του Αμερικανού επενδυτή, ο οποίος έχοντας ήδη καλύψει με 416 εκατ. ευρώ μεγάλο μέρος της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου και πάρει στα χέρια του το 19% των μετοχών, υπέβαλε στην Κεντρική Τράπεζα αίτηση για συμμετοχή του στο ΔΣ της τράπεζας.

Σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών θα πρέπει να είναι λιγότερα από 13. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου αριθμεί ήδη 14 και ως εκ τούτου η διοικητής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αναφέρει πως «η αίτηση Ρος δεν μπορεί να εξεταστεί». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ρος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, δικαιούται να διεκδικήσει εκλογή στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης