Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του ότι έγιναν ένα «αντι-ισραηλινό» και «αντι-εβραϊκό» κόμμα μετά τις δηλώσεις μιας μουσουλμάνας πολιτικού για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

«Οι δημοκρατικοί έγιναν ένα αντι-ισραηλινό και ένα αντι-εβραϊκό κόμμα», δήλωσε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου, εκτιμώντας ότι η ψήφιση την Πέμπτη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μιας απόφασης που καταδικάζει τη ρητορική του μίσους είναι «ντροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Τετάρτη, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε αποδοκιμάσει το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί «δεν παίρνουν μια πιο αποφασιστική θέση κατά του αντισημιτισμού».

Δημοκρατικοί του απάντησαν υπενθυμίζοντας τις διφορούμενες δηλώσεις του μετά μια συγκέντρωση νεοναζί στο Σάρλοτβιλ το 2017 όπου ένας νεοναζί έριξε το αυτοκίνητό του σε πλήθος που μετείχε σε αντιρατσιστική διαδήλωση, σκοτώνοντας μια νέα γυναίκα.

Η μόνη βουλευτής του Κογκρέσου που φορά ισλαμική μαντήλα και μια από τις δύο πρώτες μουσουλμάνες που κατέχουν έδρα στο σώμα αυτό, η 37χρονη Ιλχάν Ομάρ κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα το γεγονός ότι ορισμένα λόμπι και κοινοβουλευτικοί ωθούν για έναν «όρκο πίστης σε μια ξένη χώρα», σε μια αναφορά στην AIPAC, το ισχυρό φιλοϊσραηλινό λόμπι στις ΗΠΑ. Ωστόσο, πολλοί αντέδρασαν αμέσως στις δηλώσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης