Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να χαρακτηρίσει «προσβλητικό» σύμβολο τη σημαία της Συνομοσπονδίας, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, λέγοντας αντιθέτως ότι είναι πηγή υπερηφάνειας για τους ανθρώπους που αγαπούν τον Νότο.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ρωτήθηκε από την εκπομπή Fox News Sunday αν η σημαία, που από τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρείται σύμβολο της δουλείας και της καταπίεσης, συνιστά προσβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξαρτάται με ποιον μιλάτε, πότε μιλάτε», απάντησε ο Τραμπ. «Όταν οι άνθρωποι είχαν με υπερηφάνεια τις σημαίες της Συνομοσπονδίας, δεν μιλούσαν για ρατσισμό. Αγαπούν τη σημαία τους, εκπροσωπεί τον Νότο. Αγαπούν τον Νότο… Εγώ λέω ότι είναι ελευθερία πολλών πραγμάτων, αλλά είναι ελευθερία της έκφρασης», εξήγησε.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι υπάρχει πιθανότητα να ασκήσει βέτο σε ένα νομοσχέδιο που θα αφορά τη μετονομασία των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων οι οποίες έχουν πάρει τα ονόματά τους από προσωπικότητες της Συνομοσπονδίας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης