Στην Κίνα έριξε το φταίξιμο επειδή δεν υπάρχει πρόοδος στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κοερέα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως το Πεκίνο «ασκεί τρομακτικές πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ. Λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ».

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που περιλαμβάνει σειρά από tweets του Τραμπ, αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ «αισθάνεται μετ΄ επιτάσεως» πως «η Πιονγκγιάνγκ έχει υποστεί αφόρητες πιέσεις από την Κίνα, λόγω της οικονομικής διαφοράς με τις ΗΠΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση κατηγορεί επίσης το Πεκίνο ότι αυξάνει την πίεση, εξακολουθώντας να παρέχει βοήθεια διαφόρων ειδών στην Β/Κορέα, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, λιπασμάτων και άλλα καταναλωτικά αγαθά, προκειμένου να υπονομεύσουν τη συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Παρά την έλλειψη ουσιαστικής προόδου για εφαρμογή της συμφωνίας μετά την συνάντηση του Ιουνίου Τραμπ – Κιμ Γιονγκ-ουν, η ανακοίνωση αναφέρει πως ο Αμερικανός πρόεδρος πιστεύει πως η σχέση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη «είναι πολύ καλή και θερμή και δεν απαιτείται να ξοδευτούν και άλλα χρήματα σε κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης