Τους 247 έφτασαν οι νεκροί του εγκέλαδου που συγκλόνισε την Ιταλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 11:13
Τους 247 έφτασαν οι νεκροί του εγκέλαδου που συγκλόνισε την Ιταλία
Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, βασιζόμενη σε αναφορές τοπικών αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο. Οι τραυματίες εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 368.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Οι εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.

Πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν στο Ακούμολι, κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στο Αματρίτσε, όπου τα τρία τέταρτα των σπιτιών έχουν καταστραφεί.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 03:36 το πρωί της Τετάρτης, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, κοντά στην Περούτζα. Η σεισμική δόνηση ήταν σχετικά επιφανειακή, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Δεκάχρονο κορίτσι απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι μόλις δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Δεκάδες τουρίστες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Roma, στο Αματρίτσε, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το ξενοδοχείο ήταν πλήρες αυτές της ημέρες και το μεγαλύτερο μέρος του κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, τα οποία θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016, 11:13