Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πολίτες οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας που είχε διαπραχθεί στην Άγκυρα πριν από έξι χρόνια, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Cumhuriyet.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αστυνομία προχώρησε σε 22 συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου bianet, οι αρχές επέτρεψαν μόνο σε οικογένειες των θυμάτων και ορισμένους αντιπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων να συγκεντρωθούν μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου είχε γίνει η τρομοκρατική ενέργεια.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση κράταγαν μαύρα μπαλόνια και απέθεσαν στο έδαφος κόκκινα γαρίφαλα.

Τη 10η Οκτωβρίου 2015, δύο βομβιστές καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί κατά τη διάρκεια πορείας ειρήνης μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από εκατό άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες τρομοκρατικές ενέργειες στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τουρκική κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για το μακελειό στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και η συγκεκριμένη τζιχαντιστική οργάνωση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη.

Πηγή:ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης