Σύρος σκηνοθέτης που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από άγνωστο στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιβάλλον του.

Ο Μουχαμάντ Μπαγιαζίντ μαχαιρώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ από έναν άνδρα, ο οποίος του επιτέθηκε την ώρα που πήγαινε σε μια συνάντηση στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με μια μαρτυρία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κινηματογραφιστή στο Facebook, από έναν φίλο του που ήταν παρών στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύζυγος του Μπαγιαζίντ, η Σάμα Σάφι Μπαγιαζίντ, επίσης σκηνοθέτης, επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο για «απόπειρα δολοφονίας».

Ο Μπαγιαζίντ, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα εργαστήρι κινηματογράφου, διακομίστηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Ο αξιωματούχος της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Ραμαντάν, έκανε επίσης λόγο για «απόπειρα δολοφονίας», επισημαίνοντας στο Twitter ότι ο Μπαγιαζίντ προετοιμάζει μια ταινία για τα βασανιστήρια στη φυλακή της Παλμύρας στη Συρία, η οποία είναι διαβόητη για τη σφαγή εκατοντάδων κρατούμενων από το συριακό καθεστώς το 1980.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης