Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 150 ανθρώπους στη διάρκεια εφόδων που έκανε με στόχο ύποπτους από τους κόλπους του στρατού, οι οποίοι κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε 53 επαρχίες, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συστηματικής καταστολής εναντίον του δικτύου του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 για το οποίο ο Γκιουλέν αρνείται κάθε ανάμειξη. Οι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη συνολικά 184 υπόπτων, περιλαμβανομένων 123 που υπηρετούν στον στρατό, μετέδωσε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ύποπτοι συνελήφθησαν και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Το πρακτορείο μετέδωσε ακόμα ότι η αστυνομία συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τη σύλληψη και των υπόλοιπων υπόπτων.

Ανάμεσα στους ύποπτους είναι δύο συνταγματάρχες, επτά ταγματάρχες, 10 λοχαγοί και 22 υπολοχαγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους, ενώ σχεδόν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν αποπεμφθεί από τον τουρκικό στρατό.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης