Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινή του δήλωση αναφέρει ότι δεν υπάρχουν συγκρούσεις σε εξέλιξη στη βορειοανατολική Συρία μετά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, όσο οι κουρδικές δυνάμεις θα αποσύρονται.

Σήμερα το πρωί βομβαρδισμοί ακούγονταν στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά την πενθήμερη εκεχειρία προκειμένου να αποχωρήσει η κουρδική πολιτοφυλακή από μια σχεδιαζόμενη «ζώνη ασφαλείας», ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν πως η συμφωνία καλύπτει μέρος μόνο της περιοχής που η Άγκυρα σκοπεύει να καταλάβει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο ο Ερντογάν είπε πως η «ασφαλής ζώνη» θα έχει μήκος 440 χλμ. πάνω στη γραμμή των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία, με την ανατολική άκρη της στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, και προσέθεσε ότι συμφωνήθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες πως θα έχει βάθος 20 μιλίων (32 χλμ.).

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε δημοσιογράφους, έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Τουρκίας θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία από κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης