Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51 με 52%) πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, η οποία θα ενισχύσει τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Με βάση τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR, η οποία διενεργήθηκε διά ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 έως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες, το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, ενώ καταγράφεται αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από τη μεριά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διά ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 έως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης