Πυρκαγιά που απειλούσε έναν θερμοηλεκτρικό σταθμό στη νοτιοδυτική Τουρκία έχει τεθεί υπό έλεγχο, δήλωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται για όγδοη μέρα να περιορίσουν δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε παράκτια τμήματα της χώρας.

«Οι φλόγες έφθασαν τον τοίχο του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χθες βράδυ. Η φωτιά έχει τώρα κατασβεστεί», δήλωσε ο δήμαρχος του Μίλας, Μουχάμετ Τοκάτ, στο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα βοήθησαν τους πυροσβέστες στο έδαφος να σβήσουν τις φλόγες, είπε, και ο θερμοηλεκτρικός σταθμός επανέλαβε τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με τις Αρχές τουλάχιστον 150 πυρκαγιές ξέσπασαν την τελευταία εβδομάδα στη νοτιοδυτική Τουρκία, οι χειρότερες των τελευταίων ετών, που επεκτάθηκαν λόγω των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες χρειάστηκε να απομακρυνθούν, ανάμεσά τους και τουρίστες.

Οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί αλλά τοπικοί αξιωματούχοι, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), παραπονιούνται πως η απόκριση της κυβέρνησης ήταν αργή και ανεπαρκής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεξαμενές με εύφλεκτες ύλες στο εργοστάσιο άδειασαν για προληπτικούς λόγους, δήλωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Demiroren, και ανοίχτηκαν χαντάκια ως αντιπυρικές ζώνες.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ισπανία και την Κροατία ενώθηκαν με ομάδες από τη Ρωσία, το Ιράν, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν αυτή την εβδομάδα για την καταπολέμηση της φωτιάς, αφού η Τουρκία ζήτησε ευρωπαϊκή υποστήριξη.

Κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του για τη μείωση των πόρων καταπολέμησης των πυρκαγιών στη διάρκεια των χρόνων. Χιλιάδες άνθρωποι κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον Ερντογάν να παραιτηθεί, ενώ άλλοι επέκριναν την έλλειψη πόρων και την ανεπαρκή, όπως την αποκαλούν, προετοιμασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης