Οι δάσκαλοι και καθηγητές στην Τουρκία θα εμβολιαστούν κατά του COVID-19 τον Φεβρουάριο, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων σε εθνικό επίπεδο την 1η Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ζιγιά Σελτζούκ.

Ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων έπειτα από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένα μικρά χωριά τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης θα ανοίξουν και πάλι στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ άλλες βαθμίδες και ηλικιακές ομάδες θα επιστρέψουν στη διά ζώσης εκπαίδευση την 1η Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Σελτζούκ είπε ότι όλα τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν επίσης με πλήρες ωράριο στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ άλλες βαθμίδες την 1η Μαρτίου. «Σχεδιάζουμε να εμβολιάσουμε τους δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν τη διά ζώσης διδασκαλία μέσα στον Φεβρουάριο» είπε ο υπουργός.

Οι μαθητές του Δημοτικού θα παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου, που δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, θα παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματα.

Ένα «πρόγραμμα περίληψης» σχεδιάζεται για να καλυφθούν τα κενά που προκλήθηκαν από την πανδημία, όπως είπε ο υπουργός, ενώ, αν οι γονείς των μαθητών επιλέξουν τα παιδιά τους να συνεχίσουν τηλεκπαίδευση, οι μαθητές αυτοί δεν θα παίρνουν απουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει καταγράψει σχεδόν 2,5 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 26.000 θανάτους από τον COVID-19 από τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου που ξεκίνησε η πανδημία.

Περίπου 2,2 εκατομμύρια Τούρκοι έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac Biotech, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Η Τουρκία είχε κλείσει τα σχολεία λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας και ανέβαλε το εκ νέου άνοιγμά τους.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στη διάρκεια της εβδομάδας και πλήρες lockdown τα Σαββατοκύριακα από τον Δεκέμβριο ώστε να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης