Θεωρείται και… συμπεριφέρεται ως ο νέος «σουλτάνος» της Τουρκίας. Ο λόγος για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί με κάθε μέσο να αποφύγει μία ενδεχόμενη εις βάρος του μηχανορραφία. 

Πλέον, στη φαρέτρα του, ο Τούρκος πρόεδρος προσέθεσε ένα νέο όπλο, καθώς, στο υπερπολυτελές παλάτι του στην Άγκυρα, θα τοποθετηθούν μηχανήματα – δοκιμαστές, προκειμένου να τον προστατεύσουν από κάθε απόπειρα δηλητηρίασής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό, τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Χουριέτ», «μέσα στο καινούργιο μέγαρό, θα κατασκευαστεί ένα εργαστήριο με σκοπό να προστατεύσει τον Ερντογάν από πιθανή δηλητηρίαση».

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον δια της οδού των όπλων, αλλά δι’ αυτής των τροφίμων», δήλωσε ο Τσεβντέτ Ερντόλ, γιατρός ο οποίος είναι επίσης βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

«Ένα εργαστήριο θα εγκατασταθεί στο μέγαρο», πρόσθεσε, ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργή ή βιολογική επίθεση θα μπορούσε να έχει στόχο τον 61χρονο πρόεδρο, μέσω τροφίμων και ποτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, όπου «μια ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης