Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες γυναίκες στην Τουρκία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την άγρια δολοφονία νεαρής φοιτήτριας που φέρεται να έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από οδηγό λεωφορείου.
Η αστυνομία ανακάλυψε την απανθρακωμένη σορό της 20χρονης Οτζεκάν Ασλάν σε κοίτη ποταμού στην επαρχία Μερσίν την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την άγρια δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ψυχολογίας έχουν συλληφθεί ο οδηγός λεωφορείου, ο πατέρας του και ένας φίλος του. Ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της 20χρονης και ο Αχμέντ Νταβούτογλου υποσχέθηκε ότι οι τουρκικές αρχές θα τιμωρήσουν τους δράστες του εγκλήματος.

Η 20χρονη κοπέλα απήχθη την Τετάρτη, ενώ γύριζε στο σπίτι της. Ο οδηγός του λεωφορείου φέρεται ότι προσπάθησε να τη βιάσει και εκείνη τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού. Η κοπέλα βρέθηκε μαχαιρωμένη και χτυπημένη στο κεφάλι με έναν σιδερένιο σωλήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαρβαρότητα της δολοφονίας προκάλεσε κατακραυγή σε όλη την Τουρκία. Χιλιάδες γυναίκες οργάνωσαν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις το Σάββατο, μεταξύ των οποίων η Άγκυρα, η Κωνσταντινούπολη και η Μερσίν. «Αρκετά, πρέπει να σταματήσει η δολοφονία των γυναικών» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης