Συνολικά 30,5 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής. Τα στοιχεία αφορούν στο έτος 2014. Η αύξηση είναι σημαντική σε σχέση με τα δεδομένα του 2012, κατά το οποίο ο ίδιος αριθμός ήταν 23,7 εκατομμύρια.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Cumhurriyet» αναφέρεται ότι αυτό σημαίνει πως δύο στους πέντε πολίτες στην Τουρκία δεν μπορούν να ζήσουν δίχως οικονομική βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Cumhurriyet» σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας, το 15% του πληθυσμού της Τουρκίας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της φτώχειας. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 79 εκατομμύρια. Το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής σε σχετικό φυλλάδιό του αναφέρει ότι κατά το έτος 2015 περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έλαβαν οικονομική βοήθεια για καύσιμα και 969.000 για ανάγκες εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 2015 το ύψος της κοινωνικής βοήθειας ανήλθε σε 28,5 δις λίρες (περίπου 8,4 δις ευρώ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης