Πορθμείο το οποίο μετέφερε περίπου πενήντα επιβάτες ναυάγησε χθες Κυριακή, όταν συγκρούστηκε με άλλο πλοίο στο κεντρικό τμήμα του Μπαγκλαντές, ανακοίνωσαν οι αρχές, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.

Το πλοίο βούλιαξε στον ποταμό Σιταλόκα περί τις 18:00 (τοπική ώρα), μετά τον απόπλου του από τη βιομηχανική πόλη Ναράνγκαντζ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα, κατευθυνόμενο προς την περιφέρεια Μουνσίνγκαντζ, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν επιζήσαντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας είπε ότι το πορθμείο ήταν γεμάτο επιβάτες που ήθελαν να φύγουν από τη Ναράνγκαντζ μετά την επιβολή περιορισμών σε εθνικό επίπεδο από σήμερα Δευτέρα για να ανακοπεί η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

«Ο απολογισμός είναι πέντε νεκροί», δήλωσε η περιφερειάρχης της Ναράνγκαντζ, Σούκλα Σάρκερ, προσθέτοντας ότι δύτες αναζητούν αγνοούμενους.

Η ίδια αξιωματούχος ανέφερε ακόμα ότι 11 άνθρωποι διασώθηκαν και ότι άλλοι επιβάτες ενδέχεται να έφθασαν στις όχθες κολυμπώντας. «Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι αγνοούνται», διευκρίνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Ναράνγκαντζ, Αμπντούλα αλ Αρεφίν, τα πρώτα πτώματα που ανασύρθηκαν ήταν αυτά ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ντιπάκ Σάχα, σημείωσε ότι την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δυσχεραίνει ισχυρή καταιγίδα που πλήττει την περιοχή.

Τα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται φέρι είναι συχνά στο Μπαγκλαντές, χώρα που διαπερνούν εκατοντάδες ποταμοί και παραπόταμοι. Εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται κυρίως με πορθμεία, ειδικά στο νότιο τμήμα της χώρας, όμως τα πλοία είναι συχνά παραφορτωμένα και σε άσχημη κατάσταση.

Τον Ιούνιο του 2020 φέρι βούλιαξε στην Ντάκα όταν το χτύπησε άλλο πλοίο με αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Τον Φεβρουάριο του 2015 τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν παραφορτωμένο πορθμείο συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο σε ποταμό στο κεντρικό Μπαγκλαντές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης