Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:18
Τουλάχιστον 25 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε σήμερα τουλάχιστον 25 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αστυνομικούς, στη Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν, μια ενέργεια η οποία τερμάτισε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας στη δεύτερη μεγαλύτερη πακιστανική πόλη.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το μακελειό, που εκτυλίχθηκε κοντά στο Πάρκο Τεχνολογίας της Λαχόρης, στο κέντρο της πόλης. Στόχος του βομβιστή ήσαν πιθανόν οι αστυνομικοί που είχαν πάει στην περιοχή για να απομακρύνουν πλανόδιους μικροπωλητές, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

«Υποπτευόμαστε ότι (ο βομβιστής-καμικάζι) έφθασε επιβαίνοντας σε με μοτοσικλέτα την οποία έριξε πάνω σε ένα φυλάκιο της αστυνομίας», δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της αστυνομίας της Λαχόρης, ο Χάιντερ Άσραφ, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τραυματιοφορείς διακόμισαν δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία και αστυνομικοί απέκλεισαν τον τόπο της επίθεσης, ενώ επιτόπου αναπτύχθηκαν και στρατιωτικοί.

«Ο απολογισμός που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι 25 νεκροί και 52 τραυματίες», σημείωσε ο Τζαμ Σατζάντ Χουσάιν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων Rescue 1122.

Το Τεχρίκ ι Ταλιμπάν (Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ή TTP) ανέλαβε την ευθύνη με ένα μήνυμά του που εστάλη στα ΜΜΕ από έναν εκπρόσωπό του, τον Μουχάμαντ Χορασάνι.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν διατηρούν μια μάλλον χαλαρή σύνδεση με τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Οι επιθέσεις τους στρέφονται κυρίως εναντίον στόχων της πακιστανικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τσόντρι Νισάρ Αλί Χαν δήλωσε ότι οι περισσότεροι νεκροί και τραυματίες είναι αστυνομικοί και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε έντονα την επίθεση σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017, 17:29