Στους 23 οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, 08:11
Στους 23 οι νεκροί από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην Αλαμπάμα

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την κομητεία Λι, στην πολιτεία Αλαμπάμα, την Κυριακή. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμη στα συντρίμμια σπιτιών που καταστράφηκαν.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμμια σπιτιών και εταιρειών στην κομητεία, όπου υπάγεται διοικητικά η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, η Όμπερν.

Μέσω Twitter ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τους κατοίκους της πολιτείας κι άλλων περιοχών που επλήγησαν από τα ακραία φαινόμενα να είναι «προσεκτικοί» και να φροντίσουν να είναι «ασφαλείς», τονίζοντας πως «οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες» που έπληξαν την Αλαμπάμα είχαν «μεγάλη σφοδρότητα», ενώ προειδοποίησε μπορεί «να έρχονται κι άλλα». «Προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και των τραυματιών, ο Θεός να σας ευλογεί όλους!» συμπλήρωσε ο Τραμπ.

Ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στην Κομητεία Λι, ο Μπιλ Χάρις, είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα πως ο απολογισμός των νεκρών υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί. «Ακόμα βγάζουμε ανθρώπους από τα συντρίμμια» ανέφερε στην εφημερίδα «Birmingham News». «Θα είμαστε εδώ όλη τη νύχτα» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019, 08:20