Τουλάχιστον 17 νεκροί σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 19:42
Τουλάχιστον 17 νεκροί σε βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Συρία

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε ελεγχόμενη από την Τουρκία περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε η Άγκυρα κατηγορώντας ως υπεύθυνες της επίθεσης τις κουρδικές δυνάμεις.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χαλάφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ Αϊν, επίσης «τραυμάτισε τουλάχιστον 20 ανθρώπους», υπογράμμισε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, που επέρριψε την ευθύνη στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG.

«Η τρομοκρατική οργάνωση YPG συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων. Δολοφόνοι παιδιών πυροδότησαν βόμβα παγιδευμένη σε ένα αυτοκίνητο στο χωριό Ταλ Χαλάφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ Αϊν, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 20», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Η Ρας αλ Αϊν και τα περίχωρά της ελέγχονται από Σύρους που επικουρούν τις τουρκικές δυνάμεις στην στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έκανε λόγο για 11 νεκρούς, «συμπεριλαμβανομένων τριών αμάχων» και για 28 τραυματίες σε αυτήν την επίθεση.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 19:42