Την εκτίμηση ότι η πανδημία του Covid-19 η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους έως τώρα, θα έχει αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος του 2021, εξέφρασε o Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας στο περιοδικό Economist, o «ιθύνων νους» της Microsoft, τόνισε ότι «τα δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου θα γλιτώσουν μακροπρόθεσμα τρισεκατομμύρια σε οικονομική ζημιά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα… χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα»

Με τον αριθμό των νεκρών από τον φονικό ιό να ανέρχεται σε 793.698 σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins, ο Γκέις υποστήριξε ότι τα… χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Μάλιστα, είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει το εκατομμύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, «οι αγορές και τα συστήματα υγείας παγκοσμίως παλεύουν να αντεπεξέλθουν και αποτελούν τους τομείς με τις μεγαλύτερες παρενέργειες από την πανδημία».

Την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν 174.255 νεκρούς από τον κορωνοϊό, ο Μπιλ Γκέιτς υποστηρίζει ότι η χώρα ήταν ανέτοιμη για μια τέτοια πανδημία καθώς τα τεστ γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε αντίθεση με την Κίνα, που έκανε, όπως είπε χαρακτηριστικά «πολλή καλή δουλειά στην καταστολή του ιού».

Από την έμμεση κριτική του Γκέιτς δεν ξέφυγε και ο Λευκός Οίκος, αλλά και ο Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι «μια αλλαγή ηγεσίας στις ΗΠΑ δεν θα φέρει αμέσως την αλλαγή, διότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη». 

Μάλιστα, ο Γκέιτς έκανε λόγο για «σοβαρό ενδεχόμενο» σε περίπτωση νίκης του Μπάιντεν, ενώ αναφέρθηκε και στη μερίδα των Αμερικανών που αρνούνται να φορέσουν μάσκα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την οργή και την αντίδρασή τους στην πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον Economist:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης