Με ένα συναρπαστικό εξώφυλλο περιγράφει το περιοδικό ΤΙΜΕ την πρώτη μέρα του Τζο Μπάιντεν στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Tim O’ Brien που επιμελήθηκε το εξώφυλλο, παρουσιάζει ανάστατο το χώρο, γεμάτο σκορπισμένα έγγραφα, στοίβες από ντοσιέ και συνθήματα γραμμένα πάνω στο γραφείο και την χρυσή κουρτίνα που απέμεινε από τη διακόσμηση του προκατόχου του, Τραμπ. Μία ντουντούκα είναι πεταμένη στο πάτωμα, όπως και το ακουστικό του τηλεφώνου που βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου, δείγμα, μιας ολέθριας εισβολής. Ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κοιτάζει σκεφτικός έξω από το παράθυρο τον ορίζοντα όπου κυριαρχεί το κόκκινο της φωτιάς και αναδύονται καπνοί, που παραπέμπουν στα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το editorial του TIME είναι αφιερωμένο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν που χθες έγινε επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το περιοδικό κάνει λόγο για αποκατάσταση ενός ψήγματος ομαλότητας σε μία αναστατωμένη δημοκρατία, ενώ στηλιτεύει και τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στην τελετή. Παράλληλα αναφέρει πως η ορκωμοσία, καθώς ο κόσμος ήταν ελάχιστος ενώ 25.000 εθνοφρουροί βρίσκονταν στην Ουάσιγκτον, θύμισε μία ορκωμοσία που θα γινόταν σε καιρό πολέμου.

Έργα του Tim O’ Brien έχουν κοσμήσει αρκετές φορές το εξώφυλλο του Time, αλλά και άλλων μεγάλης κυκλοφορίας εντύπων όπως τα Rolling Stone, GQ, Esquire, National Geographic και Der Spiegel, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και από τα ταχυδρομεία των ΗΠΑ για σειρές γραμματοσήμων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης