Μια ομάδα αμερικάνων Γερουσιαστών παρέλαβαν ένα σύνολο αναφορών θέασης ΑΤΙΑ από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς το… ζήτημα αυτό της θέασης ΑΤΙΑ από αξιωματούχους του στρατού ή πιλότους έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις. Το περιεχόμενο της σχετικής έκθεσης χαρακτηρίζεται «απόρρητο».

«Εφόσον οι πιλότοι μας αναφέρουν τέτοια φαινόμενα, τότε η Γερουσία θέλει απαντήσεις. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για μπαλόνια καιρού, μικρά πράσινα ανθρωπάκια, ή οτιδήποτε άλλο – δεν μπορούμε να θέτουμε τη ζωή των πιλότων μας σε άσκοπο κίνδυνο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γερουσιαστή Mark Warner στο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα μάλιστα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε επίσημες οδηγίες στους πιλότους του να αναφέρουν λεπτομερώς τις θεάσεις ΑΤΙΑ, κάτι που παραδέχτηκε και ο πρόεδρος Τραμπ λέγοντας στο ABC:

«Είχα μια ολιγόλεπτη ενημέρωση για αυτό το ζήτημα. Οι άνθρωποι λένε ότι βλέπουν ΑΤΙΑ, εάν το πιστεύω; Όχι απαραίτητα».

Πρόσφατα, πολλοί πιλότοι ανέφεραν στους New York Times ότι έχουν δει αρκετές φορές ΑΤΙΑ, που δεν έχουν πάνω τους ορατές μηχανές και δεν εκλύουν καπνό κατά την πτήση. Αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο CNN πάντως ότι «δεν πιστεύει ότι εξωγήινοι πετάνε εντός του αμερικάνικου FIR», παραδέχτηκε όμως ότι αυτές οι θεάσεις μπορεί να φέρνουν τους πιλότους σε κίνδυνο, και ότι ερευνώνται σοβαρά όλες οι σχετικές αναφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης