Σφοδρά πυρά πυροβολικού ακούστηκαν και σήμερα το πρωί κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, προπύργιου των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους ότι θα τερματιστεί η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός μετά την ανακοίνωση από το Κίεβο πως θα επανεξετάσει τις δεσμεύσεις του.

«Σφοδρά πυρά πυροβολικού άρχισαν στις 06.30 σήμερα το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν πυρά ανά διαστήματα. Είναι κόλαση» αφηγήθηκε η Τατιάνα Βικτόροβνα που κατοικεί σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροδρόμιο, επίκεντρο σφοδρών μαχών εδώ και πολλούς μήνες παρά την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός που αποφασίστηκε πριν από περίπου 60 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την επανεξέταση από το Κίεβο των ειρηνευτικών δεσμεύσεών του την επομένη των εκλογών που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι Ρωσόφωνοι αυτονομιστές. Αρκετοί στο Ντονέτσκ εκτιμούν πως οι δηλώσεις του σημαίνουν το τέλος της εκεχειρίας, η οποία επέτρεψε να μειωθεί η ένταση των μαχών στο μεγαλύτερο μέρος της ζώνης που πλήττεται από τις εχθροπραξίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης