Νέα εμπλοκή προκαλεί η προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές μαχητής του ISIS αμερικανικής καταγωγής, ο οποίος έχει συλληφθεί από τους Τούρκους στη βόρειο Συρία.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές μετέφεραν τον τζιχαντιστή του ISIS στη συνοριακή έξοδο Pajar Kule στην Αδριανούπολη, δίνοντάς του την εντολή να περάσει τη νεκρή ζώνη και να παρουσιαστεί στις ελληνικές Αρχές. Όντως έτσι έγινε, αλλά οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον τζιχαντιστή και του έδωσαν εντολή να επιστρέψει στην τουρκική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη στιγμή ο μαχητής του ISIS βρίσκεται στο μέσον της νεκρής ζώνης και δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα μπροστά, ούτε όμως και πίσω. Η παράδοση των τζιχαντιστών που κατάγονται από δυτικές χώρες εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας τακτικής των τουρκικών Αρχών που ανακοίνωσαν πως οι τζιχαντιστές που συλλαμβάνονται θα αποστέλλονται αμέσως πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτή η απόφαση της Άγκυρας μπορεί να προσλάβει ακραίες διαστάσεις από τη στιγμή που η Κίνα επί παραδείγματι έχει ανακοινώσει επίσημα πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν από τους 8.000 Ουιγούρους μαχητές του ISIS που βρίσκονται αυτό το διάστημα είτε σε στρατόπεδα, είτε στον θύλακα του Ιντλίμπ, είτε στα χέρια των τουρκικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο συμβαίνει και για τους Τσετσένους μαχητές του ISIS, οι οποίοι λογικά πρέπει να παραδοθούν στη Ρωσία. Από το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές Αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες καταγωγής τους τζιχαντιστές του ISIS με καταγωγή από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης