Το Μεξικό υποδέχθηκε άλλους 175 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 08:42
Το Μεξικό υποδέχθηκε άλλους 175 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Αεροσκάφος με 175 Αφγανούς που εγκατέλειψαν τη χώρα τους έφθασε χθες Τρίτη το βράδυ στο Μεξικό, με μια από τις τελευταίες πτήσεις που αναχώρησαν από την Καμπούλ την ημέρα που οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από το Αφγανιστάν, όπου την εξουσία ανακατέλαβαν οι Ταλιμπάν στα μέσα του Αυγούστου.

Πρόκειται για την τέταρτη ομάδα Αφγανών στην οποία δόθηκε η άδεια να εισέλθει στο Μεξικό για ανθρωπιστικούς λόγους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στους ανθρώπους αυτούς συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι και ακτιβιστές, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, ανάμεσά τους 75 παιδιά.

Στις τρεις προηγούμενες πτήσεις από το Αφγανιστάν στο Μεξικό επέβαιναν επίσης εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, ανάμεσά τους ανταποκριτές αμερικανικών εφημερίδων.

Πηγή ενημερωμένη σχετικά διευκρίνισε ότι ανάμεσα στους δημοσιογράφους είναι εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό δίκτυο Tolo και στον ραδιοφωνικό σταθμό Arman.

Το μεξικανικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να φθάσουν στη χώρα κι άλλοι Αφγανοί, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2021, 08:56