Φωτιά και αίμα είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τις εικόνες που βγαίνουν συνεχώς στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες και αφορούν στο αιματοκύλισμα μέσα στο Μέγαρο των Συνδικάτων της Οδησσού την Παρασκευή, όταν εκείνο τυλίχτηκε στις φλόγες από βόμβα μολότοφ που εκτοξεύθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου. Αποτέλεσμα ήταν περισσότεροι από 36 άνθρωποι να καούν ζωντανοί, ενώ άλλοι, σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθούν, πηδούσαν από τα παράθυρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φωτογραφίες που κάνουν από το πρωί του Σαββάτου τον γύρο των social media από το εσωτερικό του κτηρίου προκαλούν σοκ. Καμένα μαύρα πρόσωπα πάνω σε άψυχα κορμιά ανθρώπων που πέθαναν είτε από ασφυξία ακόμη και όρθιοι, είτε κάηκαν ζωντανοί είναι το σκηνικό που αντίκρισαν όσοι μπήκαν στο κτήριο την επόμενη ημέρα.

Οι εικόνες αναρτήθηκαν στο Facebook από τον χρήστη Алёна Николаенко, ο οποίος στις προσωπικές του πληροφορίες δηλώνει κάτοικος Οδησσού. Αντίστοιχες φωτογραφίες με τα στοιχεία των θανόντων έχουν αναρτηθεί και στο site odessit.ua.

Πόλεμος προπαγάνδας στην πλάτη των νεκρών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, στην πλάτη τόσων νεκρών έχει στηθεί ένας πόλεμος προπαγάνδας, με τη Μόσχα και το Κίεβο να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Η Μόσχα ισχυρίζεται πως για το αιματοκύλισμα είναι υπεύθυνο το Κίεβο και κυρίως τα μέλη του νεοναζιστικού κόμματος «Δεξιός Τομέας» το οποίο και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις διαδηλώσεις της Πλατείας Ανεξαρτησίας στην ουκρανική πρωτεύουσα και κατά συνέπεια, στην αποπομπή του Γιανουκόβιτς. Μάλιστα, για να ενισχύσει το επίχειρημά της αυτό η ρωσική πλευρά, την Κυριακή, ρωσικά μέσα δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ένας Ουκρανός να πυροβολεί προς το κτήριο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Ο άνδρας φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και φαίνεται να πυροβολεί αρκετές φορές. Την ίδια ώρα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα άλλο βίντεο, στο οποίο ο ίδιος άνδρας λίγο μετά την πράξη του δίνει συνέντευξη σε ουκρανικό σταθμό και τονίζει ότι εκείνος και οι σύντροφοί του είναι άοπλοι και δέχονται επίθεση από αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι έχει τραυματιστεί στο πόδι, κάτι το οποίο στο προηγούμενο βίντεο δεν διακρίνεται. Ο άνδρας αυτοαποκαλείται ως «sotnik» Mykola. Ο χαρακτηρισμός «sotnik» (σότνικ) αποδιδόταν από τους διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου στους ηγέτες των διάφορων ομάδων της Μαϊντάν. (Για να δείτε τα βίντεο-ντοκουμέντα πατήστε εδώ).

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ μιλά για προβοκάτσια και σε χθεσινές του δηλώσεις σχετικά με το δράμα στην Οδησσό, τόνισε: «Αυτό που συνέβη στην Οδησσό αποτελεί μέρος ενός σχεδίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας με στόχο την καταστροφή της Ουκρανίας και του Κράτους της. Η Ρωσία έστειλε κάποιους εδώ για να προκαλέσουν το χάος, όμως η χώρα πρέπει να ενωθεί και να συμφιλιωθεί για να μη δώσει στους τρομοκράτες που στηρίζει η Μόσχα την ευκαιρία να διχάσουν τον λαό μας. Ο στόχος της Ρωσίας είναι να επαναλάβει στην Οδησσό ό,τι συνέβη στα ανατολικά. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχουν χρηματοδοτήσει και οργανώσει επαγγελματίες οι οποίοι έχουν χειραγωγήσει απλούς πολίτες, όμως η ενότητά μας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς τους τρομοκράτες».

Ακολουθούν εικόνες από το εσωτερικό του Μεγάρου των Συνδικάτων στην Οδησσό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρόκειται για πολύ σκληρές εικόνες:

Διαβάστε επίσης Εικόνες σοκ στην Οδησσό, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαΐου 2014, 20:51

Σκηνές Αποκάλυψης στην Οδησσό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαΐου 2014, 21:40

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης