Το Ισραήλ παράτεινε το τρίτο lockdown που έχει επιβάλει για την αναχαίτιση της επιδημίας της COVID-19 ως την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα θα αρχίσουν να χαλαρώνουν με αργούς ρυθμούς, αναφέρεται σε σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα μερικές ώρες πριν από την εκπνοή της ισχύος του lockdown που έχει επιβληθεί, μετά τη διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς, όσον αφορά τη διάρκειά του, την αποτελεσματικότητά του και την αποσπασματική επιβολή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το lockdown που παρατάθηκε είχε επιβληθεί στις 27 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την έναρξη στο Ισραήλ της γρηγορότερης εκστρατείας εμβολιασμών κατά της COVID-19 σε όλον τον κόσμο. Το lockdown παράλληλα με την εκστρατεία εμβολιασμού είχαν ως αποτέλεσμα μόνον μια μέτρια μείωση των θανάτων και της πρόκλησης σοβαρής ασθένειας από την COVID-19, δεδομένης της εξάπλωσης πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει 675.618 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 5.001 θανάτους από COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ανθρώπους.

Από τις 07:00 τοπική ώρα την Κυριακή (και ώρα Ελλάδος), οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός και ανάμεσα στις πόλεις θα αρθούν, οι χώροι εργασίας που δεν δέχονται πελάτες θα μπορούν να ξανανοίξουν και θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών σε φυσικά καταφύγια και πάρκα, διευκρινίζει η κυβέρνηση στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης