Εικόνες άγριων ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση προβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη νότια πρόσοψη του Empire State Building στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Oceanic Preservation Society» με στόχο την ευαισθητοποίηση των Αμερικανών -και όχι μόνο- για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Άγρια Πανίδα του πλανήτη. Ανάμεσα στα είδη που παρουσιάστηκαν στην πρόσοψη του ουρανοξύστη ήταν και ο Cecil, το λιοντάρι που σκοτώθηκε πρόσφατα από έναν Αμερικανό οδοντίατρο στη Ζιμπάμπουε. Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της αφρικανικής χώρας όσο και σε διάφορα κράτη της Δύσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προβολή στη νότια πρόσοψη του διάσημου ουρανοξύστη έγινε σ’ ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56, το οποίο κάλυπτε συνολικά 33 ορόφους, και ήταν ορατή από μεγάλη απόσταση. Αποτελεί ιδέα του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού (Louie Psihoyos), ο οποίος είχε κερδίσει το 2010 το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ για το «The Cove» (Ο Όρμος) -μια ταίνια με θέμα την ετήσια σφαγή χιλιάδων δελφινιών στην Ιαπωνία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης