Το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας, το «Λευκό Παλάτι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «Ak Saray», ανοίγει σήμερα τις πύλες του για να τον υποδεχτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Προεδρικό Μέγαρο έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ. Το νέο κτήριο, έξω από την Άγκυρα, που αποκαλείται και «Λευκό Σεράι», έχει 1.000 δωμάτια και γραφεία, τα οποία καταλαμβάνουν έκταση 40.000 τ.μ.

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν αίθουσες εκδηλώσεων και χώροι φιλοξενίας επισήμων, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η μοναδική χλιδή.

Μάλιστα, το γραφείο του Τούρκου προέδρου, όπως σημειώνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, θυμίζει το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γραφείο αυτό θα είναι αδιαπέραστο, με ειδικά τοιχώματα, για να μην μπορεί κανείς να ακούει τις συνομιλίες, ακόμη και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κτηριακό συγκρότημα βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ., η οποία αποψιλώθηκε για να κτιστεί το νέο Προεδρικό Μέγαρο, και περιλαμβάνει κήπους μοναδικής ομορφιάς, λίμνες κ.ά.

Η κατασκευή του ξεπέρασε τα 250 εκατ. ευρώ, με την ανέγερσή του κτηρίου να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις όχι μόνο λόγω του υπέρογκου κόστους του αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι αφενός αποψιλώθηκε ένα ολόκληρο δάσος για να χτιστεί και αφετέρου για το ότι σπάει παράδοση 91 χρόνων.

Την ίδια ώρα, τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να αποκηρύξει το παρελθόν της Τουρκίας χτίζοντας παλάτια με πολυτέλειες παρόμοιες με αυτές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο… παραδοσιακό Προεδρικό Μέγαρο θα μένει εφεξής ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την οικογένειά του.

Eάν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται φυσιολογικά, δείτε πως ζει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουρουγουάης…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης