Στους 381 ανήλθε τη Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το Yπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών έχει φθάσει τους 1.800.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ συνεχείς είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ πρόκειται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ασιατικής χώρας, Νέα Κίνα.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν ακόμη 400 διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων. Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν στην εν λόγω επαρχία, ώστε να δημιουργηθούν καταφύγια έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια κρίθηκαν ακατάλληλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή του σεισμού…

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τον φονικό σεισμό…

Πηγή: RT.com

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Κίνα Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 13:48

Κίνα: 337 νεκροί από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 15:36

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό στην Κίνα Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014, 21:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης