Ο «Αμυντικός» όπως αποκαλείται ισραηλινός στρατός IDF πραγματοποίησε 140 αεροπορικές επιδρομές εναντίον τουλάχιστον 20 στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση -όπως ανακοινώθηκε- επίθεσης που είχε δεχθεί από 150 ρουκέτες.

«Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά έπληξαν 20 ”τρομοκρατικούς στόχους” σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χαμάς» αναφέρει η ανακοίνωση του IDF που εκδόθηκε νωρίς σήμερα (Πέμπτη) το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση του αναφέρεται ότι ανάμεσα στα τρία θύματα της ισραηλινής επιδρομής βρίσκονται έγκυος με την ηλικίας 18 μηνών κόρη της που σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση της ισραηλινούς στρατού υποστηρίζεται πως «εξαναγκάσθηκε να απαντήσει στα συνεχόμενα πυρά από την περιοχή της Γάζας». Επίσης αναφέρεται πως «οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται σε συνεχή συναγερμό και προετοιμάζουν διάφορα σενάρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις ρουκέτες της Χαμάς έπληξαν την Τετάρτη, την πόλη Σντερότ, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν περί τους 19 ανθρώπους ο ένας μόνον σοβαρά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Times of Israel”.

Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης