Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν καθέλκυσε σήμερα ένα αντιτορπιλικό που ναυπηγήθηκε στο Ιράν και για το οποίο κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο από τα ραντάρ.

Με μια τελετή η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, το αντιτορπιλλικό Sahand –το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια διάρκειας πέντε μηνών χωρίς ανεφοδιασμό– εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν σε μια βάση στο Μπαντάρ Αμπάς, στον Κόλπο.

Στο Sahand μπορούν να προσνηώνονται ελικόπτερα, ενώ το πολεμικό πλοίο διαθέτει εκτοξευτήρες τορπιλών, αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυροβόλα κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος και ικανότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το σκάφος αυτό είναι το αποτέλεσμα τολμηρού και δημιουργικού σχεδιασμού που βασίζεται στην εγχώρια τεχνική γνώση του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού… και ναυπηγήθηκε με χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο υποναύαρχος Αλιρεζά Σεϊχί, επικεφαλής των ναυηπηγείων του Πολεμικού Ναυτικού στα οποία ναυπηγήθηκε το αντιτορπιλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης