Ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα εάν επανεκλεγεί ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Εάν ο Μπαράκ Ομπάμα επανεκλεγεί, το Ιράν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα και ο κόσμος θα αλλάξει αν γίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Ρόμνεϊ την Κυριακή, πριν από τη συνάντηση του Ομπάμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην οποία κεντρική θέση αναμένεται να έχει το θέμα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος (Ομπάμα) δεν εφάρμοσε κυρώσεις που να παραλύσουν το Ιράν. Είναι απαράδεκτο για την Αμερική να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα», είπε ο Ρόμνεϊ σε ομιλία του στο Σνέλβιλ της Τζόρτζια ενόψει των προκριματικών εκλογών του κόμματός του σε δέκα Πολιτείες, αύριο Τρίτη.

Επιπλέον, ο Ομπάμα «δεν επέβαλε την ιδέα ότι έχει στο τραπέζι και στρατιωτικές επιλογές», συνέχισε. Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης διαβεβαίωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα χειριστεί διαφορετικά το θέμα του Ιράν.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης