Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σομπότκα, ο οποίος έγινε θερμά δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκτενώς για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας, καθώς και για πολλά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαιτέρως δε, για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Σομπότικα συνόδευαν η Νουρτέν Γιλμάζ, βουλευτής και πρόεδρος της διμερούς κοινοβουλευτικής ομάδας Αυστρίας – Τουρκίας, ο πρέσβης της Αυστρίας στην ‘Αγκυρα, Γιοχάνες Βίμερ, η πρέσβης Ανγκέλικα Χάμπλε, γενική διευθύντρια για Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ο γενικός πρόξενος στην Πόλη, Γιόζεφ Σάιγκερ, καθώς και άλλα στελέχη του Κοινοβουλίου και συνεργάτες του προέδρου του.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, οι Μ. Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, Μ. Σύγκελος Ιάκωβος και Διάκονος Οικουμένιος, κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Παναγιώτατο, ο πρόεδρος και η αυστριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν από τον γερμανομαθή Διάκονο Οικουμένιο για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης