Το ειδύλλιο του Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλο και η αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Microsoft

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 10:15
Το ειδύλλιο του Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλο και η αποχώρησή του από το Δ.Σ. της Microsoft

Δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης αναφέρονται στον Μπιλ Γκέιτς και κάνουν λόγο για σχέση του δισεκατομμυριούχου με υπάλληλο της εταιρείας, αναφέροντας πως το 2019 έφτασε στα «χέρια» της Microsoft μία επιστολή που αποκάλυπτε το ειδύλλιο και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η σχέση του ιδρυτή της εταιρείας με μία εργαζόμενή του είχε γίνει πριν από 20 χρόνια και στο πλαίσιο αυτό δόθηκε εντολή διερεύνησης της επιστολής, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft.

«Η Microsoft παρέλαβε μια επιστολή στο δεύτερο μισό του 2019 στην οποία αναφερόταν ότι ο Μπιλ Γκέιτς είχε μια προσωπικής φύσεως σχέση με εργαζόμενο της εταιρείας το 2000» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Μάλιστα, ανώτερα στελέχη φέρεται να χαρακτήρισαν την εν λόγω σχέση ως ακατάλληλη, ζητώντας την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου.

Σημειώνεται πως το περιστατικό της εκ του σύνεγγυς «γνωριμίας» φαίνεται να επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς, διευκρινίζοντας πως «σημειώθηκε πριν από 20 χρόνια και τελείωσε φιλικά». Ωστόσο ο ίδιος τόνισε πως δεν ήταν αυτό η αφορμή της παραίτησής του από την αμερικανική εταιρεία.

«Ο κ. Γκέιτς είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να περάσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές δράσεις» πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες το ζεύγος Γκέιτς ανακοίνωσε το διαζύγιό του έπειτα από 27 χρόνια γάμου. Οι λόγοι δεν έχουν γίνει γνωστοί, αλλά πηγή από το περιβάλλον τους ανέφερε στο περιοδικό People ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ήθελαν να περιμένουν μέχρι να ενηλικιωθεί η μικρότερη κόρη τους και στη συνέχεια να ανακοινώσουν το διαζύγιό τους. 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021, 10:22