Η ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ (FBI) αναζητά πληροφορίες για έναν τζιχαντιστή που μιλά αγγλικά με βορειοαμερικάνικη προφορά και εμφανίστηκε πρόσφατα, με καλυμμένο το πρόσωπο, σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο άνδρας αυτός, που κρατάει στο χέρι ένα πιστόλι, έχει το ρόλο του αφηγητή στο 55λεπτο βίντεο που τιτλοφορείται «Φλόγες Πολέμου». Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται αιχμάλωτοι του Χαλιφάτου να σκάβουν τους τάφους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο βίντεο αυτό ο άνδρας με το καλυμμένο πρόσωπο περνά με άνεση από τα αραβικά στα αγγλικά και εγκωμιάζει το Ισλαμικό Χαλιφάτο με στόχο να προσελκύσει το δυτικό ακροατήριο» εξήγησε το FBI, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να δώσει πληροφορίες για τον τζιχαντιστή. Το FBI ελπίζει ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει, είτε από τη φωνή είτε από τη μορφή του και για το λόγο αυτό έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του και δημιούργησε μια τηλεφωνική γραμμή και έναν ιστότοπο για όποιον επιθυμεί να παράσχει πληροφορίες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιος μιλάει με βορειοαμερικάνικη προφορά στο βίντεο αυτό. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας επί του παρόντος», δήλωσε πρόσφατα ο διευθυντής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Τζέιμς Κόμεϊ.

Σύμφωνα με το FBI, περίπου 12 Αμερικανοί πολεμούν σήμερα ως μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων. Συνολικά, εκατό άνθρωποι επιδίωξαν να ενταχθούν σε διάφορες οργανώσεις, κάποιοι τα κατάφεραν και κατόπιν επέστρεψαν στις ΗΠΑ ενώ άλλοι βρίσκονται ακόμη στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης