Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Μακρόν και τον γαλλικό λαό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 19:26
Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Μακρόν και τον γαλλικό λαό

«Συγκλονισμένο και αγανακτισμένο» δηλώνει το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (CJE) από την επίθεση με μαχαίρι στη βασιλική της Νίκαιας, καταγγέλλοντας «τη βαρβαρότητα και το απόλυτο κακό» αυτής της ενέργειας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι σήμερα το πρωί.

«Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι από τη βαρβαρότητα και το απόλυτο κακό που ενσαρκώνουν αυτές οι επιθέσεις σε βάρος Γάλλων πολιτών και της Γαλλικής Δημοκρατίας» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Μοσέ Καντός, ο πρόεδρος του CJE, ενός λαϊκού οργάνου που εδρεύει στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί την εβραϊκή κοινότητα της Ευρώπης.

«Οι επιθέσεις που στοχεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης από τη μία και η ανοχή που επιδεικνύεται απέναντι στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό από την άλλη συνιστούν ηθική υποστήριξη σε αυτές τις τρομοκρατικές ενέργειες», πρόσθεσε, αναφερόμενος και στον πρόσφατο αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί.

«Έχοντας βιώσει τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών τα τελευταία χρόνια, οι εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης είναι πλήρως αλληλέγγυες με τον πρόεδρο (της Γαλλίας) Εμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό», κατέληξε ο Καντόρ.

Ο επίσκοπος της Νίκαιας Αντρέ Μαρσό ζήτησε νωρίτερα να επικρατήσει «το πνεύμα της συγχώρεσης». Στον εκπρόσωπο του στον διαθρησκευτικό διάλογο, ο πατήρ Ασό, τηλεφώνησαν εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας της Νίκαιας και του μουσουλμανικού τεμένους της πόλης αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020, 19:26