Το 81% των Γερμανών θέλουν συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 11:46
Το 81% των Γερμανών θέλουν συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα
Ποσοστό 81% των Γερμανών θεωρούν ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για τη συνέχιση της πορείας λιτότητας στην Ελλάδα, ενώ 61% πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εάν παραβιάσει τους όρους εξοικονόμησης.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας infratest-dimap που παρουσίασε χθες το βράδυ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, 54% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ μόνο 28% απαντούν θετικά στο ερώτημα για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σε ποσοστό 79%, πάντως, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους είναι καλή, ενώ, παρά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, ο φόβος τους για το ενδεχόμενο ανάλογης επίθεσης στη Γερμανία εμφανίζεται μειωμένος κατά δέκα μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση. «Ναι» στο ερώτημα απαντούν 49% των ερωτηθέντων.

Η εικόνα σε ό,τι αφορά την προτίμηση των Γερμανών στα κόμματά τους δεν σημειώνει σημαντικές αλλαγές, με τους Χριστιανοδημοκράτες να συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, τους Σοσιαλδημοκράτες 26%, την Αριστερά 8%, τους Πράσινους 10%, τους Φιλελεύθερους 3% και την Εναλλακτική για την Γερμανία 6%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο υπουργός Εξωτερικών (SPD) Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ακολουθεί η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015, 11:49