Την τελευταία τους πνοή άφησαν έξι επιβάτες πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου που πραγματοποιούσε ταξίδι στη Μεσόγειο και προσάραξε στα ρηχά κοντά στο νησί Τζίγκλιο νότια της Τοσκάνης στην Ιταλία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Το κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia», αναχώρησε στις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, τοπική ώρα, (20:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) από το λιμάνι της Σαβόνα και ύστερα από περίπου δύο ώρες παρουσίασε εισροή υδάτων όταν «κόλλησε» σε αβαθή. Ύστερα από λίγη ώρα, ο καπετάνιος έδωσε εντολή για άμεση εκκένωση του πλοίου. Με τη βοήθεια της Ακτοφυλακής και άλλων βοηθητικών πλοίων, οι περίπου 4.200 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ξηρά.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στη διάρκεια της επιχείρησης, ορισμένοι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα με τα σωσίβιά τους. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 15.

«Βρισκόμασταν στην τραπεζαρία όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Όλα τα φώτα έσβησαν και το πλοίο έμοιαζε να έχει χτυπήσει σε κάτι καθώς αρκετά αντικείμενα έπεσαν κάτω από την πρόσκρουση. Αρχικά ο καπετάνιος ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικού προβλήματος», δήλωσε αρχικά ο Luciano Castro, ένας από τους επιβάτες του πλοίου.

«Ωστόσο, ύστερα από λίγο είδαμε τα μέλη του πληρώματος να οδηγούν τον κόσμο στους χώρους εκκένωσης του πλοίου, δίνοντάς τους παράλληλα σωσίβια», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως η ανησυχία των επιβατών ήταν έκδηλη από τα πρώτα κιόλας λεπτά της πρόσκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη συνέχεια ακούστηκαν τα επτά σφυρίγματα που σήμαινε πως έπρεπε να κατευθυνθούμε προς τις σωσίβιες λέμβους. Επικράτησε πανικός», πρόσθεσε.

«Όλη η περιπέτεια είχε κάτι από τον Τιτανικό. Το πλοίο έμοιαζε να έχει χτυπήσει σε κάτι και σε καμία περίπτωση δεν ήταν απλώς ένα πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση… ειδικά όταν πήρε κλίση προς τα δεξιά», τόνισε από την πλευρά της η Mara Parmegiani, μια άλλη επιβάτης.

Δείτε το video…

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Βρετανών και Γερμανών, μεταφέρθηκαν χωρίς προβλήματα στη ξηρά, την ίδια στιγμή που τα 1.200 μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο πλοίο μέχρι την απομάκρυνση και των τελευταίων 50 ταξιδιωτών μέσω ελικοπτέρου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 01:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα (02:20 ώρα Ελλάδος).

Το «Costa Concordia» κόστισε 690 εκατ. δολάρια και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του στόλου της Costa Cruise. Διαθέτει 1.500 καμπίνες, τέσσερις πισίνες, πέντε εστιατόρια και 13 μπαρ.

 Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης