Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Χαμάντι Τζεμπαλί, πρώην πρωθυπουργός της Τυνησίας και πρώην πρόεδρος του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη και έκτοτε πραγματοποιεί απεργία πείνας, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

«Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε γρήγορα επειδή συνεχίζει την απεργία πείνας και δεν λαμβάνει φάρμακα» για τις καρδιαγγειακές παθήσεις ή για τον διαβήτη, εξήγησε ο δικηγόρος Ζιέντ Ταχέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δεν παρέδωσε τα φάρμακα στον Τζεμπαλί παρά την άδεια που έδωσε ο εισαγγελέας στην οικογένειά του, υποστήριξε.

Ο Χαμάντι Τζεμπαλί, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της Τυνησίας από το 2011 έως το 2013 και παραιτήθηκε από το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα το 2014, συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μετά τη μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τυνησίας.

Ο 73χρονος αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει τις αρχές για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σάγιεντ απέπεμψε την κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο και ανέστειλε τη λειτουργία του κοινοβουλίου — στο οποίο κυριαρχούσε το κόμμα Ενάχντα — με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει πραξικόπημα. Στη συνέχεια διέλυσε το κοινοβούλιο και ανέλαβε ο ίδιος όλες τις εξουσίες.

Ωστόσο, ο Σάγιεντ παραμένει δημοφιλής καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών θεωρεί ότι ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο ενάντια στη διαφθορά του πολιτικού συστήματος στην Τυνησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης