Βίντεο, το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του Μουσείο Μπάρντο και στο οποίο εικονίζονται οι δύο ένοπλοι άνδρες την ώρα που εισβάλλουν, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Τυνησίας. Ενόσω το ενός λεπτού βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου, ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι ανακοίνωσε την Κυριακή ότι στην τρομοκρατική επίθεση εμπλεκόταν και τρίτος άνδρας ο οποίος διαφεύγει.

«Μετά βεβαιότητας ήταν τρεις γιατί αναγνωρίστηκαν και καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας, όμως δεν θα φτάσει μακριά», δήλωσε ο Εσέμπσι σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, του τηλεοπτικού δικτύου iTELE και της εφημερίδας Le Monde. Σε κάποιο σημείο του βίντεο, οι δύο άνδρες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν τρίτο άνδρα, ο οποίος φέρει τσάντα στην πλάτη του και κατεβαίνει τη σκάλα. Οι τρεις άνδρες φαίνεται να γνωρίζονται μεταξύ τους, στέκονται για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στρέφονται προς αντίθετη κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Τυνησίας έχουν ήδη συλλάβει είκοσι υπόπτους για το τρομοκρατικό χτύπημα, την ευθύνη του οποίου έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Οι δράστες, δύο εκ των οποίων – ο Γιασίνε αλ Αμπίντι και ο Χατέμ Τσασνάουι – έπεσαν νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας, πιστεύεται ότι είναι Τυνήσιοι, οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί στη Λιβύη και ειδικότερα σε περιοχή την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Ο τυνήσιος πρόεδρος δήλωσε επίσης στη γαλλική τηλεόραση ότι θα ανεγερθεί μνημείο για τα 25 θύματα της επίθεσης, εκ των οποίων 20 ήταν τουρίστες, από τη Βρετανία, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Κολομβία.

Δείτε το βίντεο: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης