Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν άλλες 6.776 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 426.879.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι ακόμη 106 ασθενών με τον COVID-19 αύξησαν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων πάνω από το μακάβριο ορόσημο των 15.000, στους 15.065 νεκρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπροστά στην επιδείνωση της επιδημιολογικής κρίσης οι περιφερειάρχες στην Τύνιδα, στην Αριάνα, στην Μπεν Αρούς και στη Μαρούμπα αποφάσισαν προχθές να επιβάλουν σειρά περιοριστικών μέτρων από σήμερα ως τη 14η Ιουλίου. Η κυβέρνηση ωστόσο αποκλείει εθνικό lockdown, επιχειρηματολογώντας πως δεν θα το άντεχε η τυνησιακή οικονομία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το ποσοστό πληρότητας των κλινών που διαθέτουν αναπνευστήρες έχει ξεπεράσει το 73% και αυτό των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) το 89%.

Η Τύνιδα δεν διαθέτει επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για τον COVID-19 προκειμένου να επιταχύνει την εκστρατεία ανοσοποίησης. Ως αυτό το στάδιο, στη χώρα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λάβει μία δόση 1,84 εκατ. άνθρωποι, εκ των οποίων σχεδόν 554.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης