Τίμησαν τους μαχητές του Έμπολα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:00


Είναι οι γιατροί που ρίσκαραν τη ζωή τους, επέμειναν και θυσιάστηκαν, ακόμη και όταν δίπλα τους πέθαιναν ασθενείς και συνάδελφοί τους. Οι νοσηλευτές και νοσοκόμες που φρόντιζαν τους αρρώστους κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν σε μία επιδημία που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, προκάλεσε χιλιάδες θανάτους -ειδικά στις χώρες της Δυτικής Αφρικής- και εξακολουθεί σήμερα να έχει πολύ υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, καθώς ακόμη δεν υπάρχει το πολυπόθητο εμβόλιο...

Όλοι αυτοί οι «μαχητές» που «ρίσκαραν και επέμειναν, θυσιάστηκαν και σώθηκαν», είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2014, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το περιοδικό TIME.

Οι νοσηλευτές και γιατροί που μάχονται κατά του Έμπολα μοιράστηκαν την υποψηφιότητα για τον τίτλο που απονέμει το περιοδικό μαζί με επτά ακόμη συνυποψηφίους Οι πολυάριθμοι αυτοί νοσηλευτές και γιατροί μοιράστηκαν την υποψηφιότητα μαζί με επτά ακόμη συνυποψηφίους για τον τίτλο που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ, ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί, ο πρόεδρος του National Football League Ρότζερ Γκούντελ και ο κινέζος μεγιστάνας του ίντερνετ Τζακ Μα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην πρώτη πεντάδα κατέλειξαν, εκτός από τους «μαχητές», οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μασούντ Μπαρζανί και ο Τζακ Μα.


Σημειώνεται ότι φέτος οι αναγνώστες του περιοδικού επέλεξαν και το δικό τους «Πρόσωπο της Χρονιάς», που όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του μήνα δεν ήταν άλλο από τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.


Ανάμεσα στους «μαχητές που τιμώνται είναι και ο αμερικανός γιατρός Kent Brantly, ο οποίος νόσησε από τον ιό κατά την εργασία του σε νοσοκομείο της Λιβερίας. «Είναι μια μεγάλη τιμή», δήλωσε ο Brantly και πρόσθεσε ότι η αναγνώριση αυτή του προκαλεί μεικτά συναισθήματα.

Τα πέντε συλλεκτικά εξώφυλλα του περιοδικού TIMES


Η νοσηλεύτρια Salome Karwah


Η Ella Watson-Stryker από τους γιατρούς χωρίς σύνοραΟ Δρ. Jerry Brown


Ο Δρ. Kent Brantly


Ο νοσηλευτής Foday Galla


Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, 17:07