Δέκα ακτιβίστριες διεθνούς φήμης τιμήθηκαν για τις προσπάθειες τους να βελτιώσουν τη ζωή των γυναικών παρά τα εμπόδια και τις απειλές σε βάρος τους.

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα, παρευρέθηκαν στα διεθνή βραβεία Θάρρους για τις Γυναίκες, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε εδώ στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Κλίντον ανέφερε ότι όλες οι τιμώμενες έχουν εργαστεί ακούραστα για την βελτίωση της ζωής των γυναικών και των κοριτσιών, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις φυλακίστηκαν και κακοποιήθηκαν.

Η κ. Ομπάμα επαίνεσε τις γυναίκες για το ότι αρνήθηκαν να δεχθούν τον κόσμο όπως ήταν και επέμειναν να μάχονται για να φτιάξουν ένα κόσμο «όπως θα ήθελαν να είναι».

Μεταξύ των γυναικών που τιμήθηκαν είναι η Χάνα Ελχεμπσί, πολιτική ακτιβίστρια από την Λιβύη και η Τζινέθ Μπετόγια Λίμα, ερευνήτρια δημοσιογράφος από την Κολομβία που γράφει συστηματικά για θέματα που αφορούν τις γυναίκες παρά το ότι έχει βιαστεί και βασανιστεί για την αποκάλυψη δικτύου λαθρεμπορίου όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τιμήθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου, αλλά ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε ανακοίνωση του ότι τα όσα έχουν επιτευχθεί σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των γυναικών δεν είναι αρκετά.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης