Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να «σφαγιάζει» τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται» είπε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση για την τηλεφωνική συνδιάλεξη που εξέδωσε η τουρκική προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ερντογάν πολλαπλασιάζει εδώ και μέρες τις συνδιαλέξεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους ζητώντας να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Ερντογάν είπε στον Πάπα πως «η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος Αλ Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τη διεθνή κοινότητα να «δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε χθες, Κυριακή, για «κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών» στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «φρικτή και απαράδεκτη» την απώλεια αθώων ζωών στη σύγκρουση αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης