Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, κατά την επικοινωνία τους, τους δύο ηγέτες απασχόλησαν οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ενέργειας, ενώ επίσης αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις περιφερειακών ζητημάτων που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Προεδρία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ισχυρές σχέσεις των δύο χωρών σε διάφορους τομείς. Παράλληλα, τόνισε τα προγράμματα συνεργασίας και φιλίας με την Αίγυπτο, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της από κοινού συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι εξήρε τη συνεχή ανάπτυξη της συνεργασίας Αιγύπτου και Κύπρου, ενώ επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχιστούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο, τόσο η διμερής συνεργασία Αιγύπτου – Κύπρου, όσο και η κοινή τους συνεργασία με την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης